Over Jos

Arbeids- en organisatiepsycholoog NIP | Master NLP practitioner | Trainer & Coach | Ondernemer | Docent

Waarom doen mensen wat ze doen? Zolang ik mij kan herinneren, ben ik geïntrigeerd door deze vraag. Met een master Psychologie op zak, heb ik het de afgelopen zestien jaar mijn missie gemaakt om dit verder te doorgronden. Deze expertise deel ik nu graag met jou, zodat je dit kunt gebruiken om meer uit jezelf en je leven te halen. Hierbij is Persoonlijk Leiderschap essentieel: de kunst om trouw te blijven aan jezelf en niet te leven naar de verwachtingen van anderen.  

Mijn eigen pad

Op jonge leeftijd kwam ik er al achter dat het leven is wat jij er van maakt, letterlijk… Het was een moment waarop er een aantal mensen plotseling overleden, en ik mijn ouders aan elkaar hoorde vragen of ze misschien niet meer van het leven moesten genieten. Ik besloot toen dat ik niet zo lang zou wachten als hen. Sindsdien ben ik gefascineerd door hoe je meer invloed kan hebben op je eigen leven, om meer voldoening, zingeving en plezier te ervaren.

Hoewel ik ondertussen heb geleerd dat niet alles maakbaar is, en niet alles “leuk” hoeft te zijn, is het absoluut mogelijk om je leven meer vorm te geven zoals jij dat wilt. Dit is niet alleen mijn expertise, maar ik doe het zelf ook: I Practice what I preach!

 Mijn werkwijze

Mijn stijl kenmerkt zich onder andere doordat het persoonlijk en gewoon is. Dit betekent dat er tijdens mijn coaching en trainingen aandacht voor de hele persoon is, en niet alleen maar voor de man of vrouw in het pak (of overhemd, rok, of ander outfit). Ik werk doelgericht en praktisch, maar het proces is bij mij altijd flexibel. Verder vind ik het ook leuk om mijn eigen kennis en ervaring met jou te delen, en je wat te leren waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Het mooiste gedeelte blijft nog altijd als de kwartjes beginnen te vallen en er daadwerkelijk dingen voor jou veranderen.

Mijn kracht zit in het ontdekken van de essentie in jouw verhaal en het herkennen van de patronen in je gedrag. Door dit vervolgens te koppelen aan mijn expertise, help ik jou jezelf en anderen beter te begrijpen. Hiervoor gebruik ik in de basis mijn expertise in Psychologie en NLP, maar ook theorieën van experts zoals Simon Sinek, Stephen Covey, Tony Robbins, Mark Tigchelaar, Jan Geurtz etc.

Een aantal weetjes over mij:

Basketbal heeft mijn hart gestolen!

Ik speel al bijna 25 jaar basketbal en ben dol op teamsporten. Ook kom ik regelmatig met veel plezier bij Donar en volg ik de NBA op de voet.

Aan de wandel met mijn honden

Naast mijn werk spendeer ik ook veel tijd met mijn twee honden Kayla en Nera. Niet alleen wandelen, maar ook beoefende ik regelmatig behendigheid en dogfrisbee.

 

 

Training geven kan overal!

Ooit ben ik begonnen als basketbal trainer en teamcoach. Dit vond ik zo leuk om te doen, dat ik van mij hobby mijn werk heb gemaakt. Maar ook heb ik nog drie jaar les gegeven aan de hondenschool! 

Een leven lang leren!

Ik ben geen lezer, maar ik houd wel verschrikkelijk veel van leren en ontwikkelen. Oplossing? Ik luister wekelijks verschillende podcasts en luisterboeken, maar ook is er op Youtube veel te vinden!