Teamontwikkeling

 Hoe werk ik met teams?

Teamontwikkeling is een breed begrip, maar heeft als doel om meer uit het team te halen en de samenwerking te bevorderen.

Onderwerpen die bij mij vaak aan bod komen zijn o.a. motivatie, psychologische veiligheid, communicatie, kwaliteiten, teamrollen en patronen. Mijn uitgangspunt is hierbij altijd: om het team te verbeteren, moet je eerst aan jezelf werken. Meer zelfkennis en begrip van je eigen gedrag, leidt vaak tot meer begrip van anderen. Een team begint dus bij het individu, waarbij een gelukkig individu kan bijdragen aan een gelukkig team. Echter, een groep individuen maakt nog geen team. 

Een aantal praktische punten:

Flexibel traject in verschillende vormen

Door het inzetten van verschillende vormen ontstaat een effectief programma. Dit kan bestaan uit teamcoaching, individuele coaching, workshops, testinstrumenten en/of shaduwcoaching. 

De vraag bepaalt de richting

We kijken samen hoe we het team maximaal kunnen helpen. Dit is vaak in co-creatie, waarbij de vraag altijd centraal staat.   

Het proces is niet heilig, het doel wel

Tijdens het traject kan blijken, dat er ineens een andere behoefte of vraag naar voren komt. Geen probleem! Zolang het pad nog steeds leidt naar hetzelfde doel, kunnen we altijd bijsturen als dat nodig is.

De basis drie

In de basis staat de drieluik (1) overtuigingen, (2) gedrag en (3) (team)waarden centraal, welke je zowel op individueel-  team- en organisatieniveau kan onderzoeken. Door deze vervolgens te koppelen aan de missie en visie, krijgt iedereen inzichten in waar het team voor gaat en staat. Wil je meer weten? Neem dan nu contact op!

HOE HET WERKT

i

Samen maken we een plan

Jouw vraag bepaalt welke richting het traject op gaat. In co-creatie maken we een (globaal) plan.    

Aan de slag!

Als het wederzijds goed klikt en het plan klaar is, dan  gaan we aan de slag!  

Bijsturen en evalueren

Tijdens het proces houden we nauwkeurig de vinger aan de pols en sturen we bij waar nodig. Aan het einde evalueren we of het doel is behaald.